torstai 12. marraskuuta 2020

Taina Latvala: Venetsialaiset

 Taina Latvala: Venetsialaiset. Otava. 2018

255 sivua


Taina Latvala (s. 1982) on kirjoittanut romaaneja, novelleja sekä näytelmiä. Hän on saanut Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2007.

Venetsialaiset on tarina kolmesta sisaruksesta, jotka viettävät kesän viimeisiä päiviä mökillä. Tyttöjen isä on kuollut ja nyt pitäisi päättää, mitä mökille tehdään. Läheisessä kylässä vietetään juuri venetsialaisia, eli mökkikauden päättävää loppukesän juhlaa, jonne sisarukset illan edetessä päätyvät. Kaksi nuorempaa sisarta ovat saman äidin lapsia, mutta vanhin - joka nousee eräänlaiseksi päähenkilöksi - on isän aiemmasta liitosta. 

Sisarusten isä on ollut levoton, paljon poissaoleva, mutta kuitenkin rakastava isä. Salaisuuksia on paljon itse kullakin, ja näissä loppukesän huumaavissa tunnelmissa, niitä aletaan purkaa, eikä kukaan osaa etukäteen ajatella, mitä kaiken takana on. 

Aivan luettava romaani, joka avaa henkilöidensä taustoja vähitellen. Eniten huomiota saa vanhin sisaruksista. Hän tuntuu perinneen isän levottoman luonteen ja kuljettaa tarinaa osin takautumina väistämätöntä loppua kohti.

Helmet 2020 lukuhaaste saa lisäykset:

4. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on monta ihmistä 

46. Kirjassa on sauna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elizabeth Strout: Amy & Isabelle

 Elizabeth Strout: Amy & Isabelle. 2016. Ensimmäinen julkaisu 1999. 402 sivua. Amy & Isabelle (suomenkielisen version nimi on Pikkuk...