perjantai 16. huhtikuuta 2021

Anu Kaaja: Katie-Kate

 Anu Kaaja: Katie-Kate. 2020. 261 sivua

Hyvin epätavallinen kirja tämä Katie-Kate. Kirjailija Anu Kaaja (s. 1984) on saanut huomiota aiempien teostensa, Muodonmuutosilmoitus 2015 ja Leda 2017, ansiosta. Ensin mainittu on voittanut Jarkko Laine -palkinnon ja ollut ehdokkaana HS-palkinnon saajaksi. Leda on ollut Runeberg-ehdokas ja voittanut Toisinkoinen-palkinnon. 

Katie-Kate määritellään takakannen tekstissä satiiriseksi kollaasiksi ja sitä se onkin. Tekstissä on runsaasti luetteloita ranskalaisin viivoin, on yliviivauksia, vaihtelevia fontteja, on tekstejä ja sitaatteja erilaisissa kehyksissä, on aikatauluja, haastattelunmallisia vuoropuheluja, englanninkielisiä tekstinpätkiä ja lisää sitaatteja. Kirjan lopussa on luettelo sitaattien lähteistä, joten todellisia lienevät ja osa tuttujakin, kuten: Well, there were three of us in this marriage, so it was a bit crowded. 

Tarina kertoo Kate Middletonin kaksoisolentona työskentelevästä skandinaavitytöstä, joka päätyy lontoolaisen eläkeläis- ja rojalistipariskunnan seksileluksi. Tarinan taustalla on Englannin kuningasperheen edesottamukset aina kuningattaresta ja Dianasta Meghaniin ja hänen sukkahousuihinsa.

Minulla meni vähän selailuksi tämän kirjan kanssa. En oikein jaksanut uppoutua.

Helmet-lukuhaaste 2021 saa osuman kohtaan:

17. Kirjan nimessä on kirjan päähenkilön nimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti