tiistai 1. syyskuuta 2020

Hitomi Kanehara: Käärmeitä & lävistyksiä

 Hitomi Kanehara: Käärmeitä ja lävistyksiä


Kirjaston henkilökunta oli ystävällisesti asettanut esille kokonaisen näyttelypöydällisen japanilaista kirjallisuutta. Ehkä joku muukin yrittää täydentää Helmet-lukuhaastetta. Siitä sitten nappasin tällaisen pienen teoksen 124 sivua.

Hitomi Kanehara (s. 1983 Tokio) lopetti koulun 11-vuotiaana. Hän on asunut kadulla vuosikausia ja on sieltä meilaillut kielenkääntäjänä toimivalle isälleen tarinoita. Isä on auttanut tarinoiden kokoamisessa ja näin on syntynyt tämä palkintoja saanut esikoisteos. Kirjaa on myyty Japanissa yli miljoona kappaletta ja se on käännetty yli 12 kielelle. 

Kirjan päähenkilö Lui bilettää ja kulkee Tokion yössä punkkareiden ja tatuointitaiteilijoiden kanssa. Brutaali väkivalta kuuluu tähän ympäristöön, eikä Lui tunnu pitävän sitä mitenkään omituisena. Omaan mahdolliseen kuolemaansa hän suhtautuu välinpitämättömästi. Juoni kulkee tatuointi- ja lävistyssuunnitelmien ympärillä ja Luita viehättää hänen poikaystävänsä kaksihaarainen kieli, jonka hankitaa hän itselleenkin suunnittelee. Korvalehden venyttäminen on jo niin tavallista, että nämä sankarit ryhtyvät paljon radikaalimpiin keinoihin muokatakseen kehoaan.

Helmet-lukuhaaste 2020 täydentyy:

18. Minulle tuntematonta aihetta käsittelevä kirja (lävistykset, tatuointi)

22. Kirjassa on epäluotettava kertoja

29. Japaniin liittyvä kirja tai sarjakuva

32. Kirja on alunperin julkaistu kielellä, jota en osaa (japani)

33. Kirjassa tapahtuu muodonmuutos (kielen halkaisu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti