lauantai 9. heinäkuuta 2022

Satu Rämö: Hildur

Satu Rämö: Hildur. WSOY. 2022. Äänikirja


Tämä uuden sarjan aloittava dekkari, jonka päähenkilö Hildur toimii rikosetsivänä Islannin Länsivuonoilla, on siitä epätavallinen genrensä edustaja, että tässä kirjassa neulotaan villapaitoja.

Eikä neulo kuka tahansa, vaan ahkerasti salilla käyvä, raamikas ja parrakas suomalainen poliisimies.

Suomalainen Jakob haluaa aloittaa uuden elämän. Hän vaihtaa biologian opettajan ammattinsa Tampereen poliisikouluun. Jakobilla on takanaan vaikea avioero ja huoltajuuskiista. Rauhoittaakseen mieltään ja kokeiltuaan jo kaikkea muuta, hän marssii Tampereen Ilmarinkadulla sijaitsevaan lankakauppaan ja kertoo haluavansa ostaa ohjeen, langat ja puikot villapaitaan. 

Neulottuaan jo useamman villapaidan hän hakeutuu poliisien yhteispohjoismaiseen vaihto-ohjelmaan ja päätyy Hildurin kollegaksi Islannin Länsivuonoille .

Satu Rämä on tuttu jo asiateksteistään. Hän on kirjoittanut Islannista, matkailusta siellä ja perhe-elämästä lapsiperheen näkökulmasta. Hildur on hänen ensimmäinen fiktiivinen tarinansa. 

Kuuntelin Hildurin äänikirjana, mutta onneksi olin ladannut teoksen puhelimeeni myös luettavana. Oli kiva käydä katsomassa, miten islanninkieliset nimet ja sanat on oikeasti kirjoitettu. Muun muassa piti etsiä pitkän neulevillatakin nimi, joka luettuna kuulost "Fleigyr", mutta olikin tekstissä "Fleygur". Villatakin ohje löytyy Raverlystä. 

Helmet-lukuhaaste täydentyy: 
2. Kirjassa jää tai lumi on tärkeässä roolissa
49. Kirja on julkaistu vuonna 2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti